okt 27

POZIV ZA PONAVLJANJE REDOVNE GODIŠNJE SKUPŠTINE ZA 02.11.2017.G.

Poštovani suvlasnici zajedničkog objekta TPC „KALČA“ Niš,

Nažalost na zakazanu Redovnu godišnju Skupštinu koja je trebala da se održi 26.10.2017.g. u 12h u sali Narodnog pozorišta Niš, nije došao dpovoljan broj vlasnika lokala -članova Skupštine.

Članom 45 .Zakona o stanovanju i održavanju zgrada ( sa kojim je statut Udruženja vlasnika lokala TPC „Kalča“ usaglašen) definisano je : „Kvorum za održavanje i rad sednice skupštine čini obična većina od ukupnog broja glasova članova koji imaju pravo glasa….“. To znači, s’obzirom da naša skupština ima 463 glasa, neophodno je da na sednici prisustvuju vlasnici koji imaju najmanje 232 glasa. Na jučerašnjoj sednici skupštine došlo je jedva više od polovine tog broja,  tako da nismo imali uslova za rad.

Želimo da vas podsetimo, da smo mi članovi Upravnog odbora volonteri, da trošimo mnogo vremena energije, pa i ličnog novca radeći u izuzetno teškim uslovima za revitalizaciju ovog objekta već blizu 4 pune godine, sve  u interesu svih vlasnika lokala, pri čemu umesto podrške permanentno od jedne grupe vlasnika, (kao što su Mitrović, Gligorijević, Dimitrijević i njihove pristalice) dobijamo  pogrdne nazive, krivične prijave, pretnje, psovke…).

Jedini način da se ovom objekatu povrati raniji sjaj i ugled jeste da se svi dobronamerni vlasnici uključe u zajedničku akciju koja vodi ka tom cilju. Najmanje što vi kao vlasnici lokala-članovi skupštine možete da učinite to je da se uključite u rad organa skupštine, da proučite materijale koje vam dostavljamo i da dođete na skupštinu i date svoj doprinos  da se skupština održi. Od velike vrednosti bi bilo i da dođete sa nekim dobrim idejama. Neznači da svaki naš predlog treba samo da se izglasa. Na protiv veoma vredno bi bilo da ono što smatrate da nije dobro predloženo da ponudite bolje rešenje, jer to je naš zajednički interes. Još više bi cenili ako bi svako svoju ideju predočio Upravnom odboru, kako bi iz velike mase ideja izvukli one koje bi zaista dale dobre rezultate.

Dragi suvlasnici, Zakon koji smo napred pomenuli u stavu 2. i 3. definiše postupak kako se  i u kom roku ponavlja ne održana sednica. Saglasno tome PONOVLJENA SEDNICA JE ZAKAZANA  SA ISTIM DNEVNIM REDOM, NA ISTOM MESTU ZA 02.11.2017.GODINE U 12 h.

Poziv za ponovljenu sednicu je objavljen na oglasnoj tabli, na web sajtu  www.kalca.na.rs, u rubrici „INFORMACIJE I OBAVEŠTENJA“, a biće vam dostavljen i ovaj put na vašu adresu.

Još jednom Vas ljubazno molimo da dođete na tu skupštinu sa vašim stavovima i idejama.

Zastupnik Udruženja, Dragoslav Pavlović

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://kalca.na.rs/?p=1378