jun 15

FANTOMSKA SKUPŠTINA ONIH KOJI SU UTUŽENI ZBOG NEPLAĆANJA RAČUNA ZA ODRŽAVANJE KAKLČE

Vlasnike lokala koji ne plaćaju račune za održavanje Kače, Udruženje je moralo da utuži. Koliko god da oni to odlažu, nedolasacima na rasprave, pozivanjem raznih svedoka, koji su takođe utuženi vlasnici, novim podnescima i sl. ali poneka tužba već postaje pravosnažna i  sudski troškovi i kamata često tripliraju glavni dug.

S’obzirom da je takvo razvlačenje očigledno neracionalno, takvi vlasnici grupisani oko Miše Mitrovića, koji se služi lazima i izmišljotinama osmislili su akciju da formiraju Skupštinu, kao da ona koju smo mi formirali 17.01.2017. i ne postoji, da tu skupštinu, bez obzira što dođe njih desetak, legalizuju i da na taj način novim tužbama ospore rad naše skupštine i na taj način pokušaju da izbegnu plaćanja i da sve do sada urađeno ponište.

Naravno da to niti je dobro niti pametno, ali oni na taj način stvaraju smutnju, izazivaju strah i nesigurnost određenog broja vlasnika lokala.

S’ obzirom na pojedine veze i vezice došli su i do komunalne inspekcije i tvrdili da Udruženje mora da bude formirano kao Stambena Zajednica i registrovano u registar Stambenih zajednica kod G.O. Medijana.

Iz tih razloga tražili smo od NADLEŽNOG MINISTARSTVA MIŠLJENJE  da nam potvrdi da li treba da bude udruženje i da se to ne registruje u G.O. već kod APR-a. U prilogu je to mišljenje, koje potvrđuje da smo pravilno organizovani i registrovani i da smo u skladu sa tim Zakonom  jedini ovlašćeni da Upravljamo zajedničkim objektom TPC Kalča.

Na osnovu tog Mišljenja, Komunalna inspekcija je dostavila svoje mišljenje gradskom Pravobraniocu.

Poštovani prijatelji, umesto da slušate Mišine nebuloze, pogledajte naš sajt i proverite da li stvarno Eurolift naplaćuje  velike pare za održavanje Kalče. Utvrdite sami koliko nas košta održavanje. Svi dobronamerni vlasnici lokala vide da Kalču održava jedan čovek koji za skoro minimalnu zaradu obavlja sve poslove. Iz mesečnih pregeleda uplata i isplata vidite tačno koliko je naplaćeno i kako se troši svaki dinar. Jasno je, da čisto tekuće održavanje Kalče, kakvo nudi Miša sa Jugoliftom za 15 dinara po metru kvadratnom, za 2016. godinu iznosi manje od 4 dinara po metru kvadratnom. Zna to dobro i Miša da troškovi nisu samo  tekuće održavanje, već najveći deo prihoda ide za zajedničku struju, za fizičko obezbeđenje, koje vrši ovlašćena organizacija i to u skladu sa propisima koji regulišu to pitanje.

Zato vas pozivamo da ignorišete njihovo nastojanje da unesu zabunu i da ne učestvujete u njihovim prljavim rabotama, jer je njihov cilj da ne plate zaostale račune.

Ako zajedničkim snagama istrajemo i naplatimo sve zaostale račune, a za nedobronamerne i sa zateznom kamatom, na računu Udruženja sakupiće se dovoljno novca za rešavanje većine problema TPC Kalče

MIŠLJENJE MINISTARSTVA GRAĐEVINE19.06.2017 –

Dopis za fantomsku skupštinu (1)

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://kalca.na.rs/?p=1183